Menu Sluiten

Bodubai

Geboortejaar: 2008
Kleur: Schimmel
Stokmaat: 1.67 m

Goedgekeurd bij: NRPS
Afstamming: Berlin x Jodokus x Akteur


Bodubai is een nakomeling uit de Freiminka-stam. Een stam waar al veel top spring- en dressuurpaarden uit zijn voortgekomen. De moeder van Bodubai is de bij het NRPS (Nederland Rijpaarden en ponystamboek) geregistreerde Ster-merrie Wominka (v. Jokokus). Bodubai is de eerste nakomeling van deze merrie, welke momenteel zelf Z springen is. Grootmoeder Carelda bracht 12 veulens, waarvan Audi’s Limminka (v. Topas) en Oxford (v. Topas) de bekendste nakomelingen zijn. Deze hebben op Grand Prix niveau gesprongen. Moeders vader Jodokus bracht onder andere de internationale springpaarden Oilily (Olga Lowina) en het wereldberoemde springpaard Okidoki van Albert Zoer voort.

Vader Eurocommerce Berlin behoeft eigenlijk geen verdere introductie. Deze nakomeling van Cassini I heeft zijn sporen reeds verdient in de internationale springsport onder Gerco Schröder. Met Berlin wist Schröder het teamgoud op het WK in Aken (2006) en het EK in Mannheim (2007) te bemachtigen. Interessant detail is dat naast Berlin ook Okidoki (v. Jodokus) deel uitmaakte van het team dat het goud in zowel Aken als Mannheim won.

Bodubai is goedgekeurd bij het NRPS. Hij is het afgelopen winter te bewonderen geweest in Ermelo tijdens de NRPS verrichtingsdagen. Volgens de verrichtingscommissie van het NRPS betreft het een interessante en sympathieke hengst welke tijdens de verrichtingsdagen laat zien dat hij erg veel progressie maakt. In januari 2012 volgde het verrichtingsexamen in Ermelo, waar Bodubai met glans voor slaagde. Bodubai wordt momenteel gereden door Sandra van den Outenaar en zal in augustus worden gepresenteerd tijdens de halve finale van de VION-Cup in Ermelo.

Eurocommerce Berlin Cassini I Capitol I
Wisma
Estia Carretino
Vardana
Wominka
Ster
Jodokus G. Ramiro Z
Zijminka
keur, pref, prest
Carelda
keur, pref, prest
Akteur
Wominka
ster, pref, prest

Bodubai is beschikbaar voor de fokkerij! Via dekstation Stal de Hameren maar ook met verzendsperma is Bodubai overal beschikbaar. Dekgeld € 700,-